Αλέξης Σαββόπουλος

Υπερείχε στα σημεία, μπορούσε να κερδίσει και το ματς ο Άρης

Ο Άρης κέρδισε τις εντυπώσεις, μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει στην Τούμπα αλλά έχασε τον Μπρούνο Γκάμα. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Άρης κέρδισε τις εντυπώσεις, μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει στην Τούμπα αλλά έχασε τον Μπρούνο Γκάμα. Κάπως έτσι συμπυκνώνεται ό, τι είδαμε στο πρώτο- μετά από 4,5 χρόνια - ΠΑΟΚ- Άρης. Ματς το οποίο εντέχνως και από τους δυο προπονητές, τοποθετήθηκε πιο χαμηλά στην κλίμακα του ενδιαφέροντος, λόγω των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν για το πρωτάθλημα και για τους δυο αλλά και επειδή επρόκειτο για ματς σε όμιλο και όχι νοκ-άουτ παιχνίδι. Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σχολιάσω την κουβέντα που γίνεται από χθες το βράδυ για το βάθος του πάγκου του ΠΑΟΚ γιατί πολύ απλά Χατσερίντι και Βέρνμπλουμ κοστίζουν όσο όλο το φετινό ρόστερ του Άρη. Και ο Ερέρα ροτέισον έκανε και μάλιστα έβαλε τον Σόουζα να παίξει σε θέση που δεν είναι η φυσική του, ενώ στην επανάληψη ο Λουτσέσκου κατάλαβε ότι δεν βγαίνει το έργο και έριξε στη μάχη Μάτος, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς.

Για τον Άρη το σημαντικό ήταν να μας δείξει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο. Να τον μετρήσουμε και να τον ζυγίσουμε σε πιο δύσκολες συνθήκες από αυτές που συνάντησε στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Και δεν βρέθηκε… ελλιποβαρής. Αν μάλιστα το πίστευε λίγο παραπάνω από την στιγμή που βρέθηκε με παίκτη παραπάνω για μισή ώρα και έβρισκε μια καλή τελική πάσα ή ένα εύστοχο σουτ, θα έφευγε και με το διπλό. Αυτή είναι η μοναδική μου ένσταση. Τέτοιες ευκαιρίες, απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους δεν πρέπει να τις χάνεις. Δεν έγινε, ο προπονητής έκρινε ότι δεν πρέπει να σπαταληθούν παραπάνω δυνάμεις λόγω Αστέρα οπότε πάμε παρακάτω.

Το σημαντικό για τον Άρη είναι ότι και στην Τούμπα πήγε να παίξει το ποδόσφαιρό του. Με πλάνο, με σχέδιο, με ορθόδοξο τρόπο χωρίς να βασίζεται μόνο στην ατομική ικανότητα παρότι και αυτή υπάρχει. Η ομάδα του Ερέρα έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που θεωρώ ότι είναι η σωστή και με υπομονή (το ξέρω ότι είναι λέξη που προκαλεί αλλεργία αλλά αναγκαία για μια καινούργια ομάδα) θα μας δείξει καλά πράγματα. Θα έχει ασφαλώς σκαμπανεβάσματα. Η τελική σούμα όμως πιστεύω ότι θα είναι θετική.

Υπάρχουν ασφαλώς και ανορθογραφίες. Για παράδειγμα αυτά τα αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου από τα οποία προκύπτουν φάσεις για τον αντίπαλο όπως αυτή του Πέλκα στο χθεσινό ματς (τα ίδια έγιναν και στα Γιάννενα). Ό, τι απειλή αισθάνθηκε χθες η εστία του Κουέστα ήταν από λάθη του Άρη και όχι από οργανωμένη επίθεση του αντιπάλου. Ο Σιώπης θα χρειαστεί λίγα παιχνίδια ακόμη για να βρει ρυθμό, όμως η εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο μας δείχνει ότι θα συμβεί γρήγορα. Ο Μάβραϊ είναι εξαιρετικός στόπερ. Ήρεμος, σοβαρός, με σωστές τοποθετήσεις, μόλις στο πρώτο του 90λεπτο. Κρίμα για όποιον κεντρικό αμυντικό μένει εκτός από εδώ και πέρα.

Αξίζει όμως μια ειδική μνεία για δυο ποδοσφαιριστές ξεχωριστά. Πρώτα τον Ούγκο Σόουζα. Έπαιξε πρώτη φορά φέτος και μάλιστα δεξί μπακ και έβγαλε το ματς δίχως προβλήματα χωρίς να περιοριστεί αμιγώς στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν λέω ότι ο Ερέρα βρήκε τη λύση για τη συγκεκριμένη θέση αλλά ο πορτογάλος του έδειξε ότι υπό ειδικές συνθήκες μπορεί να βοηθήσει χωρίς να εκτεθεί και φυσικά να τον εμπιστευτεί και στη φυσική του θέση.

Πάμε και στον Ματέο Γκαρσία. Λίρα εκατό. Χθες σκόραρε, κέρδισε την αποβολή του Κίτσιου, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που έκανε ο Άρης και η στατιστική έχει καταγράψει ότι έχει συμμετοχή στα πέντε από τα οκτώ φετινά γκολ της ομάδας του. Τι άλλο να κάνει δηλαδή και είναι μόλις 22 ετών. Αν οι κίτρινοι καταφέρουν να τον αποκτήσουν από την Λας Πάλμας θα επωφεληθούν στο μέλλον πολλαπλάσια από αυτό το μικρόσωμο… μαμούνι.

Το ντέρμπι είχε όμως και μια μεγάλη απώλεια. Τον Γκάμα που χάνει σίγουρα τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν με Αστέρα και Πανιώνιο αλλά λογικά θα είναι έτοιμος για το δεύτερο Άρης-ΠΑΟΚ αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Την χρησιμότητα του βάθους στον πάγκο θα την χρειαστεί τώρα ο Ερέρα. Εχει όμως λύσεις. Ο Ντιγκινί έπαιξε ελάχιστα στο τέλος και ο Νίκο Μαρτίνες ήταν εκτός αποστολής. Δυο φρέσκοι ποδοσφαιριστές δηλαδή για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα που η ομάδα του Ερέρα πρέπει να κερδίσει για να ρεφάρει την ήττα στα Γιάννενα και να παραμείνει ψηλά.

ΥΓ Πέναλτι σαν αυτό που ζητάει ο Άρης στην ανατροπή του Γκάμα έχουν δοθεί με το… κιλό στην Ελλάδα. Γενικά πάντως ο Σιδηρόπουλος το πήγε καλά τα ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x